Plannen voor 2019-2020:

  1. Quilt as you go: dus een blok naaien en onmiddellijk tussenvulling en achterkant stikken, daarna met biezen de blokken aan elkaar naaien.
  2. Machinaal appliqué: Rozen zonder doornen, een mooie romantische quilt. Start met je boordstof en zoek dan restjes bij elkaar voor de tussenboord en eventueel ook voor de ondergrond en de rozen. Vierkantjes kunnen gesneden worden op ons Gemini machine.
  3. snack tasjes, met rits, klittenband, gevouwen al of niet met waterafstotende stof. 2 ecokwartjes voor 4 zakjes
  4. om te oefenen in het rechtstikken en om met lat en cutter te werken. Machinaal: negenpatch tweemaal door gesneden of verdwijnende negenpatch. Een boordstof, of themastof en 5 bijpassende stofjes best gekozen voor de les begint
  5. Samen uittekenen en inkleuren: mooie blokhut of logcabin motief rond een groot vierkant. We ontwerpen het samen afhankelijk van je gekozen vierkanten en kleuren.
  6. Prairiepoints, of zaagtandjes om een quilt af te werken. Kan een paneel zijn of een quilt dat nog iets meer nodig heeft
  7. tack en Whack: een stof met groot motief doorsnijden met lat en cutter, kan machinaal of op de hand afgewerkt worden.
  8. Bruidsquilt: foto kan altijd

Bezoek ons persoonlijk om af te spreken en in te schrijven. Steeds op voorhand stoffen kopen en patronen bespreken. Een cursus bestaat uit 5 lessen aan € 50.00 voor een reeks. Als moeders en grootmoeders weten we dat de familie ons soms belet aanwezig te zijn, dat begrijpen we wel, maar laat het ons dan weten dan noteren we uw afwezigheid en kan je de les nadien inhalen.

Gedurende de zomer is er geen atelier maar de volgende cursus onder begeleiding van Ingrid  start in september en wordt vervolgd op de derde dinsdag van 9.30 tot 12. De onderwerpen worden weldra aangekondigd.

Donderdag voormiddag, van 9.30 tot 12 kan je bij mij terecht om te leren lapjes aan elkaar naaien of te stikken. Ik geef je graag een eenvoudig patroontje om te starten maar ik wil je ook wel begeleiden in een project naar uw keuze. ’s avonds ook van 19.30 tot 22 uur.

Op de laatste maandagnamiddag van de maand begint er een cursusreeks. Telkens een blok tekenen en bespreken, in kleuren en beginnen naaien. Schrijf tijdig in als je geïnteresseerd bent. Goed voor beginners: een Bruidsquilt dus een merklap met verschillende blokken.

Neem contact via één van onze email adressen oa. dianahobbypatch@gmail.com.
Kom langs de winkel en we bespreken wel de mogelijkheden en dan kan je ook de stofjes aanschaffen voor de les. Wij verkopen ook al de materialen die je nodig hebt om patchwork te maken.