Home » Uncategorized » Verlenging Covid-19 toestanden

Verlenging Covid-19 toestanden

Geplaatst in: Uncategorized

Wat zal het worden vandaag? Alsnog wou ik het laatste bericht vervangen want ik had niet beseft dat ik zogezegd nog steeds open was. De winkel is al een maand gesloten. K heb wel al pakjes verstuurd en klanten beleverd of aan de deur afgesproken. Vele van jullie maken maskers. Nu gisteren in ’t VTM nieuws zei M Van Ranst dat zodra we terug mogen samenkomen het belangrijk zal zijn dat we dan toch mondmaskers dragen.

Weet de de productie van elastiek niet kon volgen. Wat ik al wel terug in voorraad heb is zwarte elastiek van 3 mm rond. Dikte zoals haarbandjes. Witte van 1.5 mm. De ronde elastiek kan niet tegen heel hoge temperaturen, maar de virus kan niet tegen zeep dus 30 graden was is oké. Platte elastiek heb ik slechts die van 7 mm in ’t zwart. De bredere elastiek is goed voor over het hoofd niet voor achter de oren. Ik heb wel nog rollen biaisband in stock om te gebruiken als linten.

Zelf heb ik een model gevonden dat met anorakkoord of waskoord kan gemaakt worden en een knoop boven het hoofd. homemadeonourhomestead debs days. Dat model heeft een plaats voor een filter. Het houdt het ademvocht tegen maar niet noodzakelijk de virus. Dus oke voor occasioneel gebruik. Het probleem met de filmpjes op youtube vermeld altijd “Pellon” maar het is heel ambetant omdat de nummering helemaal anders is alhoewel het ook “Vlieseline” is.

Dus een niet gewoven versteviging zoals H250, H200, (kost 4 of 5 € per meter) helpt in vormgeving en is een beter filter tegen de super kleine virus, beiden worden op de binnenkant van de stof gestreken. Een katoenen mondmasker houdt vooral uw eigen speeksel tegen en kan meermaals gewassen. Het is iets anders voor medisch personeel dat met besmette patiënten werken. Deze laten ook genoeg lucht door om makkelijk te kunnen ademen.

Nieuw is ook dat een Duitse wetenschapper, Hendrik Streeck onderzoek deed naar het achterblijven van de virus op oppervlakken: resultaat. ER IS EEN MINIMALE KANS om zo het virus door te geven op klinken of banken. Het is vooral omdat het virus in de lucht blijft zweven dat we best afstand houden en niet te dicht bij elkaar komen. Maar een echt besmette persoon kan het ook doorgeven in zijn speeksel.

Dus zodra ik weet of wij mogen gewoon winkelen zal het één voor een moeten zijn of toch minstens met de nodige fysieke afstand niet sociale afstand want we zullen terug met elkaar mogen praten, niet fluisteren want we zullen 2 meter van elkaar moeten staan.

Ik mis onze babbels.